Warmtepompen

De werking van warmtepompen met koudemiddel is in wezen die van een koelkast. Bij een koelkast wordt warmte onttrokken aan te koelen producten en wordt via de condensor afgegeven aan de buitenkant.Bij een warmtepomp wordt deze warmte onttrokken aan elementen van het milieu (bodem, lucht, water…….) en naar het verwarmingssysteem gevoerd. De warmtepomp kent verschillende systemen, de keuze van het systeem hangt af van de situatie. Enkele systemen zijn:

Lucht warmtepompen

Bij lucht / lucht warmtepompen wordt de warmte gehaald uit de buitenlucht en wordt de te verwarmen ruimte opgewarmd door middel van een luchtblazer.

warmtepomp

Water warmtepompen

Bij lucht / water warmtepompen wordt de warmte gehaald uit de buitenlucht. Deze warmte wordt afgegeven aan een watersysteem. Dit systeem is ideaal voor het verwarmen van een woning.

Bij water /water warmtepompen wordt de z.g. gratis warmte uit water gehaald of het wordt met behulp van water uit de bodem gehaald. men kan het water oppompen uit de bodem ( grondwater) Of uit meren of rivieren

Met al deze systemen heeft Vekah de ervaring die nodig is om u de warmte te geven die noodzakelijk is. Dit gecombineerd met onze onovertroffen service zorgt dat u zonder problemen zomer en winter doorkomt.

Eco heating system monobloc

monoLine_CH_Final warmtepompen

Het Eco Heating System monobloc: 3-in-1 lucht-water warmtepomp
Het energie-efficiënte monobloc systeem wordt gekenmerkt door enorm hoge verwarmingsprestaties bij zeer lage buitentemperaturen. Het buitendeel, waar een warmtewisselaar is ingebouwd, produceert warm water voor vloerverwarming en ventilatorconvectoren, maar ook sanitair warm water behoort tot de mogelijkheden. Hierbij is standaard voorzien in een legionellaregeling. Uiteraard is koelen met dit systeem geen probleem.
Naast het verwarmen en koelen van uw ruimte kan het monobloc ook worden ingezet voor verwarming van zwembaden. Het systeem bestaat uit een buitenunit, waarin de warmtewisselaar is geplaatst. Hierdoor worden geen koeltechnische handelingen vereist en is installatie stukken eenvoudiger. Optioneel zijn zonnecollectoren aan te sluiten.

1 Warm water voor verwarming
2 Sanitair warm water tot 55°C
3 Koud water om te koelen

Geweldige verwarmingscapaciteiten bij lage buitentemperaturen

Het monobloc is voorzien van een geoptimaliseerde inverter compressor, die zelfs bij een buitentemperatuur van -10°C een verwarmingscapaciteit van wel 90% heeft. Op deze manier bent u zelfs op koude dagen verzekerd van een optimale verwarming! Indien het systeem wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 0°C, dient glycol aan het water te worden toegevoegd om bescherming tegen bevriezing te garanderen.

Geïnteresseerd in onze diensten?Een goed advies en duidelijke uitleg van onze keuzemogelijkheden zijn zeer belangrijk. Heeft u interesse in of vragen over een van onze producten? Vekah koude- en warmtetechniek kan u daarbij, met haar jarenlange expertise, behulpzaam zijn.

Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

Vekah koude- en warmtetechniek
De houder van dit bedrijfs-certificaat is gerechtigd werkzaamheden uit te voeren aan koeltechnische installaties. Registratie nummer: F.GAS-4.10.0616-NLD-ref.00

Onze installaties worden geleverd onder PED keur - Certificatie

Contact

Duizeldonksestraat 24
5705 CA Helmond, Nederland
T. +31 (0) 492 555 222
F. +31 (0) 492 555 400
E. info@vekah.nl