In de afgelopen jaren zijn de mogelijk heden van de airconditioningsystemen sterk uitgebreid.
Door de geavanceerde DC Invertertechniek is men thans in staat om tot 48 binnendelen op één systeem te combineren met behoud van de individuele regeling per binnendeel. Deze systemen zijn door de moderne elektronica en de eerder genoemde Invertertechniek bijzonder spaarzaam met energie.
De meest recente ontwikkeling op dit gebied en tevens het systeem met de grootste energiebesparingen is een systeem waarbij een deel van de binnendelen kunnen koelen terwijl een ander deel gelijktijdig verwarmen. Hierdoor wordt dit systeem ook wel het systeem met warmteterugwinning genoemd.

Hotels

In hotels worden deze  systemen steeds meer toegepast. Met 48 binnendelen per systeem kan hier flexibel worden ingespeeld op plaatselijke omstandigheden. Bij grotere hotels kunnen er eenvoudig meer systemen worden geplaatst. Elke kamer bepaalt zijn eigen temperatuur en indien de kamer niet wordt bemand dan bestaat er de mogelijkheid deze centraal uit te schakelen. De optimale oplossing voor een hotel dat volledig gekoeld en verwarmd moet worden is het systeem met warmteterugwinning. Bij dit systeem is het mogelijk dat er gelijktijdig gekoeld en verwarmd wordt.

Winkels en winkelcentra

Omdat op dit systeem zowel hele kleine als grote binnendelen kunnen worden aangesloten vinden deze systemen ook hun weg naar b.v. bedrijfsverzamelgebouwen en winkelcentra. Ruimten met een enorm verschil in grootte en benodigd vermogen worden evengoed exact geregeld op het niveau dat de gebruiker wenst. Via het “energie monitoring system” is het mogelijk het energieverbruik per gebruiker uit te splitsen en individueel door te berekenen.

Kantoren

De keuze aan binnendelen is zeer groot en omdat deze volledig door elkaar gebruikt kunnen worden kan er per vertrek een optimale keuze gemaakt worden. Zo zijn er cassette binnendelen in diverse soorten, units voor kanaal aansluiting die geheel uit het zicht kunnen worden weggewerkt, vloerunits, plafond onderbouwunits en nog veel meer mogelijkheden in in zeer breed vermogensbereik. Het systeem is zeer efficiënt, betrouwbaar en vrij onopvallend aanwezig. Dit alles maakt uw VRF systeem tot een uitstekende en rendabele investering. 

Geïnteresseerd in onze diensten?Een goed advies in de zeer uitgebreide keuzemogelijkheden en duidelijke uitleg zijn zeer belangrijk indien u interesse heeft in in een van onze systemen. Vekah koude- en warmtetechniek kan u daarbij, met haar jarenlange expertise, behulpzaam zijn. Klik hier om naar de contactpagina te gaan.

Vekah koude- en warmtetechniek
De houder van dit bedrijfs-certificaat is gerechtigd werkzaamheden uit te voeren aan koeltechnische installaties. Registratie nummer: F.GAS-4.10.0616-NLD-ref.00

Onze installaties worden geleverd onder PED keur - Certificatie

Contact

Duizeldonksestraat 24
5705 CA Helmond, Nederland
T. +31 (0) 492 555 222
F. +31 (0) 492 555 400
E. info@vekah.nl