Bijna geen Facebookberichten meer… wat nu?

Het overkwam mij ook… steeds vaker zag ik op mijn Facebookfeed nog alleen maar een paar berichten en eindigde de lijst van post met ‘Er zijn geen berichten meer om weer te geven’… Heel vervelend natuurlijk, want ik wil mijn dagelijks kost aan kattenfilmpjes en een pianospelende Thierry Baudet niet missen. Hoe ik het opgelost heb? Dat lees je in deze blog. Het kan namelijk aan de volgende drie problemen liggen.

Oplossing 1 Alleen nog maar topverslagen
Het kan zo zijn dat Facebook in je feed enkel de zogenoemde topverslagen laat zien. Je ziet dan alleen de feed die veel geliket is door je vrienden of waarvan Facebook denkt dat die echt relevant voor jou is.Je mist dan een hele hoop feed natuurlijk. Je lost dit op door op je facebook linksboven op ‘nieuwsoverzicht’ te klikken en vervolgens van het vinkje naast topverslagen, een vinkje naast ‘meest recent’ te krijgen.

Oplossing 2 Alleen een beperkt aantal vrienden
Het kan zo zijn dat je nog alleen maar feed krijgt van een beperkt groepje vrienden. Dit kan zo ingesteld zijn. Je kunt dit wederom oplossen door linksboven op ‘nieuwsoverzicht’ te klikken. Onder meer voorkeuren zie je bij de eerste optie van welke vrienden je nog feed krijgt. Klik ‘alles’ aan om van al je vrienden de berichten te zien.

Oplossing 3 Geblokkeerd door al je vrienden
Wanneer je vrienden jou blokkeren krijg je ook hun feed niet binnen. Wellicht is het slim om een keer een lief berichtje te sturen naar deze vrienden, zodat je niet meer geblokkeerd wordt. Misschien werkt een flesje wijn of een biertje ook wel goed. Let met die laatste oplossing wel op… er kan misbruik van worden gemaakt! 😉

Wat ook kan!?
Wat ook kan, is dat al vrienden zijn overgestapt op een ander social medium. Is er misschien een steen waar je al een tijdje onder leeft? Wellicht is dat zo, Facebook is niet meer wat het jaren geleden was. Check eens wat Instagram jou te bieden heeft. Misschien worden daar wel je kattenfilmpjes en pianospelende Thierry Baudet gepost. Ik hoop je te hebben kunnen helpen!